Wat is Holistic Golf?

Handboek

Competitieteams

Individuele coaching

Teambuilding

Bedrijvendag

Scoringssysteem

Prijzen

Online bestellen

MTI Contact

 

 

 

 

Holistic Golf is een mentale training voor golfspelers.

Het leveren van een goede prestatie in golf kan op allerlei manieren verstoord worden. Een van die manieren is door je teveel bezig te houden met het eindresultaat van je golfronde. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat golfprofessionals het als een van de belangrijkste “valkuilen” ervaren om tijdens het spelen van een (wedstrijd)ronde te gaan denken aan je uiteindelijke score. En dit geldt natuurlijk ook voor amateurspelers.

Om nu te voorkomen dat je in deze valkuil trapt, is het Holistic Golf Scoringssyteem ontwikkeld. Toepassing van deze methodiek vormt een manier  om je aandacht volledig te richten op iedere afzonderlijke slag en daarmee je gehechtheid aan het eindresultaat los te kunnen laten.

Het systeem verlangt dat je iedere afzonderlijke slag (verdeeld over verschillende categorieën, zoals teeshot, fairwayshot, bunkershot etc.) voor jezelf waarderingen toekent. Die waarderingen hebben betrekking op 3 aspecten van de slag namelijk de richting, de afstand en het totaalgevoel (was het een lekkere en soepele slag?). Als alle aspecten de waardering OK verkrijgen betekent dit dat je een Holistic Golfshot hebt afgeleverd. Het totaal hiervan vormt een maat voor tevredenheid en succes met je ronde.

Er bestaan twee manieren om die waarderingen te registreren. Electronisch met behulp van de Holistic Golf Computer of handmatig met behulp van een Holistic Golf scorekaart.

Om te zien hoe het systeem wordt deze kaart hieronder afgebeeld. Voor gebruik in de baan bestaat de mogelijkheid de kaarten te bestellen in pakketjes van 10 stuks. (Euro 4,50)

Tip: Wil je deze scorekaart afdrukken op papier? Klik dan met je rechtermuisknop op de afbeelding; Kies voor afbeelding "Kopieren". Ga vervolgens naar Word (of een andere tekstverwerker) en kies daar voor "Plakken". In Word kun je de pagina-instellling op "Landscape" zetten en de afbeelding vervolgens zo groot mogelijk maken. Afdrukken mag zo vaak als je wilt.